“Ik wil op een duurzame manier
prachtige collecties realiseren”

PaulienOoms is online. Fashiondesign uit Friesland.

Als ontwerper voelt Paulien Ooms zich verantwoordelijk om op een duurzame manier te produceren. Ze werkt al lange tijd met hergebruik en ecologische stoffen. Dit is sterk verweven met de manier van ontwerpen en het komen tot nieuwe ideeën.
Duurzaam komt ook terug door goede kwaliteit, zowel in de keuze van de stoffen als van het vervaardigen van het kledingstuk. Door het hanteren van een kleine productie, wat betekent dat ze per maat een kleine oplage hanteren blijft de kleding exclusief. Kleding wordt bijgemaakt wanneer hier vraag naar is. Zo voorkom je overschot. In het eigen atelier wordt de kleding vervaardigd of eventueel door andere ervaren ambachtsmensen in de buurt. De klant heeft de garantie dat zij een verantwoord stuk aanschaffen.Paulien Ooms heeft haar Bachelor Fashion Designer behaald aan de Hogeschool voor Kunsten (HKU) te Utrecht.

Vorm2 Reclamemakers heeft PaulienOoms voorzien van een huisstijl welke in diverse huisstijldragers is doorgevoerd. Zo wordt er gebruik gemaakt van visitekaarten, briefpapier en verpakkingen. Maar ook gebruikt PaulienOoms pakpapier en stempels om een geslaagde beleving te creëren van het aankopen van een echte PaulienOoms. De webshop is online, mede dankzij de krachtsinspanningen van Tussendoor, de T van internet en marketing. Samen met de rest van het kwalitatieve team staat de eerste collectie van PaulienOoms als een huis.

Wil je een kijkje nemen? Check dan hier de collectie van PaulienOoms!