“Tijdens de pitch was het al duidelijk dat er een klik was, we passen goed bij elkaar”

De Douna Group ontzorgt op alle facetten van het technisch innovatieproces. Dit doet zij door het bedenken, ontwerpen en fabriceren van kritische delen in het productieproces.

1924

In het hart van Friesland, in Leeuwarden werd in 1924 door Sipke Douna en Bertus van de Berg de smederij Firma v.d. Berg & Douna opgericht. Het bedrijf ontwikkelde zich voorspoedig. In 1937 trad Van de Berg uit de firma en veranderde de naam in Firma S. Douna Machinefabriek en Constructie werkplaats. Het bedrijf breidde zich steeds verder uit en werd een vaste leverancier voor bedrijven in de zuivel-, blik- chemische- en papierindustrie. In 1987 werd het bedrijf wegens gebrek aan opvolging door de familie Douna verkocht. De nieuwe eigenaar ging zich ook richten op het ontwerpen van machines. Douna Engineering werd hiervoor opgericht. Vanaf 1990 werd Douna een vaste leverancier voor producten voor de olie- en gasindustrie.

In 1997 werd het bedrijf verkocht aan de huidige aandeelhouder, die de gekozen lijn van ontwerp en productie van machines voor de kritische industrie voortzette. In 1998 werd het ISO 9000 certificaat verworven. In 2002 verhuisde Douna Machinefabriek van de binnenstad van Leeuwarden naar de huidige locatie op het industrieterrein “Hemrik”. Tevens werden in 2002 de activiteiten van de gereedschapsmakerij van munitiefabrikant Eurometaal overgenomen en werd de Zaanse Precisie Machinefabriek opgericht. In 2004 werd Logtech uit Hoogeveen overgenomen. Logtech richtte zich op de engineering en productie van logistieke oplossingen voor de kartonindustrie. In 2010 besloten de bedrijven de krachten te bundelen en nadrukkelijk als een groep naar buiten te treden.

Still going strong!

De naam van Zaanse Precisie Machinefabriek is veranderd naar Douna Precision en Logtech is Douna Projects geworden. Machinefabriek Douna staat sindsdien bekend staan als Douna Machinery. Douna Engineering heeft haar naam behouden. Douna Group bestaat uit vier bedrijven die het mogelijk maken in één hand Turn Key een technisch project onder te brengen. Zij verzorgen het proces van idee tot werkende machine/productielijn. Omdat iedere processtap zijn eigen specialisme kent, zijn de activiteiten onderverdeeld in 4 bedrijven. Uiteraard kun je ook bij elk bedrijf individueel terecht.

Na een pitch heeft Vorm2 Reclamemakers het genoegen om zich te buigen over de reclame en communicatie rondom Douna Group. Korte lijnen is hetgeen men belangrijk vindt bij Douna. Makkelijk communiceren en doeltreffend tot een eindproduct komen, of dit nou een visitekaart is of een folder voor de Duitse markt. De samenwerking loopt inmiddels alweer enige tijd en het voelt goed voor beide partijen. Een leuke klant om te mogen versterken.

Hier zijn we ook trots op!