“Rebranding Natuurmuseum Fryslan.”

Het merk Natuurmuseum Fryslan laden. De veelzijdigheid, ambitie en positie onderstrepen. Vanuit DNA ontwikkeld.

DNA.

De buitenwereld betrekken - De route naar een buitengewone communicatie. Zo heette de pitch-in-print die wij presenteerden aan het team van Natuurmuseum Fryslan te Leeuwarden. Onze werkwijze nader uitgelegd met als afsluiter een gedicht die de kern van de organisatie goed weergaf. We kregen de klus!

Alles begint met een solide basis. Deze dient als kompas voor de uitrol van een goede communicatie. Vanuit onze werkwijze waarbij we inzetten op DNA - Communicatieconcept en Strategie - zijn we aan de slag gegaan. De "inventarisatie" van het aan de tand voelen van teamleden van de organisatie leverde waardevol materiaal op. Zowel aan input voor het traject als leuke weetjes om thuis te vertellen aan onze eigen kids.
Alle input presenteerden wij met een groot uitsprakenboek - ter inzage voor een ieder werkzaam bij het Natuurmuseum. De leidraad voor het ontwikkelen van de volgende stap.

In uitvoering.

Vanuit DNA naar creatie. In design heeft dit geresulteerd in een abstracte uil met diverse kleuren uit de natuur. Het uilenbord als Friese basis, de abstracte letters NMF opgestapeld tot een uil, kleuren refererend aan de diversiteit van het museum én de natuur. Toekomstbestendig. Multi-inzetbaar: partner in onderwijs, wetenschappelijk partner en kinderbeleving.

Pay-off
Met de prachtige ingrediënten die we hebben is de pay-off ook bepaald. Als ondertitel van het beeldmerk hanteren we " WETEN WAT ER LEEFT". Een toepasselijke zin die precies weergeeft waar het museum voor staat. Aangevuld met de drie merkwaarden: verrijkend - verbindend - verrassend is het museum klaar voor de toekomst.

Het Natuurmuseum staat midden in de samenleving. Zij verbinden verschillende doelgroepen op verrassende en actuele wijze met de natuur. En ze verrijken je. Wie of hoe oud je ook bent. Dat is de rol waar ze trots op zijn. Ze weten wat er leeft.

Bezoek de geheel vernieuwde website: www.natuurmuseumfryslan.nl

Ook leuk