“Een totale refresh van het gehele folderpakket”

Een complete refresh van de bestaande documentatie. Helder en overzichtelijk. Zoals een brochure hoort te zijn. Uiteraard met goede afbeeldingen.

NELF

"Een moderne, hoogst hygiënisch ingerichte lakfabriek." Zo presenteert de Nederlandsche Elektrische Lakfabriek (N.E.L.F.) zich bij de oprichting in 1916 aan potentiële klanten. Nelf is daarmee een van de eerste verffabrikanten in ons land die elektriciteit gebruik om verf te produceren. Vandaar dat deze, toen unieke productiemethode, terugkomt in de naam. Van meet af aan richt de Groninger fabrikant zich op de professionele markt met, we citeren nogmaals:
'verven en lakken waar de afnemer geen omkijken naar heeft'. Met de producten van het eerste uur worden rijtuigen, winkels, woningen, bedrijfsruimten en fabrieken van een beschermlaag voorzien. Volgens de overlevering wedijverden de Nelf producten ook toen al met 'het beste wat op haar gebied bestaat'.

Van deze tijd

In 2006 neemt Paul Dokter de Nelf-fabriek in Marrum over. De nieuwe eigenaar is ambitieus en investeert van meet af aan in zowel productvernieuwing, marktsegmentatie als export. Nieuwe productlijnen voor verschillende afzetmarkten en moderne verpakkingen zien het levenslicht, terwijl Nelf haar advies- en servicegraad verder verhoogt. Gelijktijdig wordt de productie zo ingericht dat de fabrikant snel kan switchen en ook kleinere hoeveelheden concurrerend en op klantspecificatie kan produceren. Inmiddels roert Nelf zich succesvol in het buitenland. En dan met name in Oost-Europa en China waar Nederlandse producten geassocieerd worden met kwaliteit. Een imago dat Nelf als vanzelfsprekend omarmt en waar maakt met de 'Nelf Meesterlakken'. Vroeger, vandaag de dag en als het aan Nelf ligt ook de komende honderd jaar.

Bekijk meer van ons werk