“Het is tijd voor deze doorvoering, een nieuwe stap voor beide bedrijven met een duidelijke eenheid”

De geschiedenis van Meijer gaat terug naar 1921. In dat jaar start grootvader Hendrik Meijer in Sint Jacobiparochie een loonbedrijf. In latere jaren wordt dit uitgebreid met een machinefabriek en constructiewerkplaats. Begin jaren ‘80 wordt onder leiding van kleinzoon Sjoerd Meijer een omslag gemaakt en blijven er drie activiteiten over: plaatwerkbewerking, speciaalmachinebouw en het bouwen van voorzetapparatuur voor heftrucks (het huidige Meijer Special Equipment (www.mse-forks.com). Vanaf 1985 wordt plaatbewerking de hoofdactiviteit en wordt de naam gewijzigd in Meijer Plaatbewerking, een inmiddels gevestigde naam in de industrie. Kernwoorden als creatief, technisch, modern en betrouwbaar zorgen ervoor dat Meijer zich onderscheidt en groeit. Zo is Meijer Plaatbewerking uiteindelijk uitgegroeid van toeleverancier aan vooral de kachelindustrie tot een toeleverancier aan industrieën voor interne transportmiddelen, vuiltransportmiddelen, horeca-apparatuur, meubelen, sorteermachines, winkelinrichting, etcetera.

Meijer Plaatbewerking heeft zich sinds 1985 ontwikkeld van een lokale leverancier met 15 medewerkers tot de huidige innovatieve marktpartij met ruim 100 medewerkers. Uitzonderlijk is het gegeven dat het familiebedrijf Meijer, midden in de maatschappij van Het Bildt is blijven staan. Het personeel is niet alleen zeer ervaren maar is ook met het bedrijf diep geworteld in de streek. Het is één van de onmiskenbare kernkwaliteiten van Meijer.

MSE-FORKS verovert de wereld met de geweldige “handling solutions” die zij ontwikkelen. Logistieke producten zoals KOOI-REACHFORKS®, slipsheets en ROLLERFORKS® gaan de hele wereld over. MSE-FORKS biedt samen met Meijer Plaatbewerking werkgelegenheid aan ongeveer 200 mensen. Prachtige familiebedrijven met een dito geschiedenis. Mooie bedrijven die binnenkort hun identity gaan wijzigen zodat deze weer goed aansluit op hun visie. Daar komen wij in beeld. Op dit moment zijn we gestart met het bepalen van een nieuwe uitstraling en de daarbij horende brandnames. We houden je graag op de hoogte en laten binnenkort meer zien! Tot snel.